מעבר דירה היא אחת הפעולות הנפוצות בישראל. הן כאשר מדובר במשפרי דיור והן אם מדובר במעבר כתוצאה ממחירי השכירות הגואים, המשותף לכולם הוא הצורך לעשות שימוש בשירותי הובלות.
כמו בכל שירות שנהנה מביקוש גבוה, גם בענף ההובלות תוכלו לאתר מובילים אמינים שמילה זאת מילה לצד הרבה מאוד חברות הובלה שהפתעה היא שם המשחק וכידוע – לא כל ההפתעות נעימות.
לפני שאתם מתקשרים אל חברת ההובלות הזמינה, הכירו כמה טיפים שיבטיחו לכם מעבר דירה נטול הפתעות מהסוג שאף אחד לא אוהב. בלי העלאת מחירים וכמובן שבלי היעדרויות ועיכובים לא צפויים מצד חברת ההובלה.
מנעו העלאות מחיר מפתיעות
את המשפט "זה עוד 250 ₪…" לא מעט אנשים שעברו דירה שמעו מצד המובילים ששכרו. נשמע לגיטימי אבל לא כאשר הוא נאמר ביום המעבר…
המחיר הסופי עבור הובלת דירה צריך להיות מסוכם באופן סופי הרבה לפני שמהמובילים מגיעים אל הדירה כדי להעביר את תכולתה אך לצערנו ישנם מקרים כפי שהדגמנו שהמחיר קבוע – עד שמעלים אותו.
לעתים קרובות מדובר בתרגיל ידוע של מובילים לא אמינים אך במקרים רבים אחרים, שורש הבעיה טמון באי הבנה של מהות ההובלה.
כך לדוגמה, ישנם מספר סעיפים הקובעים את מחיר ההובלה אך הלקוחות לא תמיד מודעים אליהם. לפניכם מספר דוגמאות נפוצות.
גודל המעלית או חדר המדרגות
נראה שהפעם הזאת מעבר הדירה עומד להתנהל על מי מנוחות. חברת ההובלות שנבחרה נהנית מהמלצות רבות והיא אחת הוותיקות בתחום. במחיר קצת גבוה ביחס להצעות אחרות אבל מה זה לעומת השקט הנפשי הצפוי. אך לפתע בדיוק כשמנסים להוריד את הסלון במעלית, מגלים שהיא לא נכנסת. מה עושים? משתמשים במדרגות אבל בבניין שלכם חדר המדרגות ממש קטן. נשארתם עם אופציה אחרונה – שימוש במנוף להובלות שהולך לייקר את כל העניין בעוד 300 ₪.
איך תמנעו? הצעת מחיר בטלפון זה דבר נחמד אך לא כזה שניתן להתבסס עליו. תאמו פגישה עם המובילים בביתכם על מנת ללמוד על תנאי ההובלה.
היעדר חניה למשאית
אחד המקרים המוזרים הוא היעדר חניה למשאית. כשמדובר בהולה בערים גדולות וצפופות כדוגמת תל אביב או רמת גן, החנייה לרכב פרטי יכולה להיות מצרך נדיר אז מה קורה כשמנסים למצוא חנייה למשאית ענקית?
התוצאה יכולה להיות עיכוב ואף ביטול מוחלט של ההובלה מצד חברת ההובלות.
איך תמנעו את המצב המדובר? הפתרון במקרה כזה יכול להיות מאוד פשוט בדמות תכנון מקדים ותפיסת החניה מבעוד מועד.
מרחק גדול בין כניסת הבניין לחניון
זה יכול להישמע לכם מוזר אבל ישנם מספר סעיפים שעל פיהן חברת ההובלות יכולה לתמחר כל הובלה והובלה.
אחד הסעיפים הוא המרחק שבין החניון לכניסת הבית או הבניין. הכלל היבש אומר שאם המרחק עולה על 15-20 מטרים, יש להעלות את המחיר עבור שירות ההובלה המבוקש.
אם נעצור לרגע על מנת לחשוב, הסעיף בסך הכל הגיוני משום שמרחק גדול יותר משמע יותר עבודה ויותר זמן שדרושים מהמובילים. מצד שני, מי באמת מכיר את הכלל הזה פרט למובילים?
חניון מרוחק יכול להקפיץ את המחיר הסופי במאות שקלים.
איך להימנע? שילוב של שני הסעיפים הקודמים. האחד שריון של חניה קרובה במקרה הצורך והשני הוא פגישת תיאום במהלכה יש לסקור את תנאי השטח כמה ימים לפני שמתחילים את ההובלה.
הערכת כמות שגויה של פריטים
גם זה יכול לקרות. חשבתם שיש לכם 30 קרטונים אך בפועל מדובר ב-50 ארגזים ועוד מספר שקים שחרגו ממה שהוסכם.
זו תופעה נפוצה שמקורה בקושי להעריך את הכמות הסופית של תכולת הדירה.
מה עושים וכיצד נמנעים? פשוט מאוד. בהזמנת ההובלה שיש לציין את המחיר של הובלת כל קרטון או ארגז עודפים שלא צפינו את קיומם. דרך טובה עוד יותר היא להיעזר במובילים בפגישת התיאום על מנת להעריך את כמות הארגזים הדרושים באופן מדויק יותר.
פגישה וחוזה
כפי שבוודאי כבר הבנתם, הדרכים הטובות ביותר להימנע מהעלאות מחירי הובלות דירה הן לבצע שני צעדים פשוטים – האחד לערוך פגישה בביתכם כך שהמובילים יוכלו לדעת בדיוק מה העבודה שעומדת מולם וכך יוכלו לתמחר אותה באופן הוגן ובלי הפתעות לאחד הצדדים.
האופן השני שיש לנקוט בו הוא לחתום על הסכם הזמנת הובלה או חוזה הובלות אשר שם את כל מה שקבעתם על הכתוב בתוספת התאריך, כמות הציוד ופירוט שלו, הכתובות והמחיר.
שילוב של שני העזרים הללו ימנע מכם את ההפתעות הלא נעימות ביום ההובלה.